12:30

Bele Barkarby

Referat: Lokomotiv Kista - Bele Barkarby

Säsongen är igång och vi har avverkat några bra träningar i hallen som Gud gömde på en tid som Gud glömde.
De flesta ser ut att vara i bra form (Lilla b...), förutom jag som vissa påstår börjar tunna ut, vilket väcker oro då en av mina uppgifter är att täcka så mycket mål som möjligt.

Laguttagningen gick rekordsmidigt - vi hade 2 femmor utan att ett enda SMS skickats. Fors ringde och sjukanmälde sig 65 minuter innan matchstart, men det funkade då jag hade en reserv i mobilens inkorg. Innan match var det ifyllning av matchprotokoll - vissa var lite osäkra på vilket lag de tillhörde men blev snabbt tillrättavisade. Som en sann soldat Svejk hävdade jag att taktiken är att göra mer mål än jag släpper in, men den avfärdades snabbt av någon hurtfrisk som sa att vi bara behöver göra ett mål framåt då Kubát kommer hålla nollan. Tjena, ställ dig själv i målet och försök hålla nollan, Gubbe!

Matchen drar igång och vi tar ett bra grepp. Snackar mycket och rullar boll. Själv håller jag ett öga på matchklockan då den första minuten utan mål bakåt brukar vara avgörande. Efter 6:42 gör vi 0-1 och det står SM i protokollet (Noteras bör att vi själva inte gör ett enda självmål för en gångs skull). 10:35 får Humble chansen efter lite snurr bakom motståndarens mål och sätter 0-2 utan assist. Kort därefter lyckas dock Kista med en cross-passning och ett direktskott som viner in i våra (mina?) maskor. Inte mycket att snacka om, det gick för fort och för bra helt enkelt.

Coach Fors finslipar taktiken inför period 2. Efter 4:06 får Busen Ljungberg (2 st U2) en drömpassning som han skickar upp i nättaket till 1-3, och exakt 6 minuter senare är det Kristensens tur att näta 1-4. Kista kan reducera till 2-4 efter en konstig situation i hörnet och jag måste lära mig att spelet inte stoppas av att någon skriker Hallå, domaren utan när domaren blåser. I sista sekunderna tar Jörneblad några eleganta kliv från eget hörn upp genom hela banan och bollen hamnar i mål, dock inte på ett korrekt sätt enligt domare så slutresultatet skrivs 2-4. Jag bedömer att vi matchen tack vare ett bra passningsspel där vår bollförare alltid har 2 alternativ tack vare att vi alltid har en gubbe fri.

Förutom skottstatistiken som är en ren gissning återstår nu bara gåtan med de 9 matchtröjorna i tvättmaskinen. Antingen ligger den tionde tröjan och luktar någonstans eller så har den bara hamnat i fel väska.